Σεμινάρια

Προτεραιότητες & Γονικοί Στόχοι 0-4 ετών

Rate this post

Η αντίληψη που επικρατούσε παλαιότερα, πως το παιδί είναι ένας άγραφος, λευκός πίνακας (tabularasa) και πως αποκλειστικά η οικογένεια ευθύνεται για την συμπεριφορά του, σήμερα έχει αποδειχτεί πως δεν ισχύει.
Οι συνομήλικοι, οι άλλοι ενήλικες, οι κληρονομικές καταβολές, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κ.ο.κ, είναι καθοριστικοί παράγοντες στην διαμόρφωση και ανάπτυξη των παιδιών. Και οι γονείς καλούνται να παίξουν τον ρόλο του παιδαγωγού, του προστάτη, του συναισθηματικού μέντορα και πολλά ακόμη, χωρίς τίποτα να τους προετοιμάζει για μια τόσο απαιτητική πια εποχή.

Για να επιτευχθεί η ομαλή και αρμονική λειτουργία στην οικογένεια, οι γονείς χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό πλαίσιο που βασίζεται στην καλή κατανόηση του ρόλου τους,  των φυσιολογικών χαρακτηριστικών ανάπτυξης των παιδιών τους, των σύγχρονων παραγόντων που ασκούν επιρροή στην οικογένεια, στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων και φυσικά στην αγάπη, την χαρά και την δημιουργικότητα!

Οι Σχολές γονέων αποτελούν θεσμό ενημέρωσης, πρόληψης και στήριξης των γονιών από το 1960. Στην Σχολή Αυτογνωσίας οι ομάδες Σχολών Γονέων οι οποίες λειτουργούν βασίζονται στο εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη, οι συναντήσεις είναι δεκαπενθήμερες και κάθε ομάδα συνεργάζεται με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει ο γονιός.

Στο εργαστήριο Προτεραιότητες & Γονικοί Στόχοι 0-4 ετών προσεγγίζονται τα σημαντικότερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου ώστε να μπορέσετε να θέσετε καλές βάσεις και ρεαλιστικές προσδοκίες για εσάς και τα παιδιά σας.

Η συντονίστρια είναι στην διάθεση σας για να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις και να συστήσει τα απαραίτητα επόμενα βήματα ανάλογα με την ηλικία των παιδιών και άλλους οικογενειακούς παράγοντες.

Εισηγητής:
Άννα Σολωμού
Σύμβουλος Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης.
Εκπαιδευμένη Συντονίστρια Σχολών Γονέων- Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων.

 


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 | 17:00 – 19:00 α΄ μέρος
Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 | 17:00 – 19:00 β΄ μέρος
Εγγραφές έως τις 5 Οκτωβρίου 2016

Οι έγκαιρες κρατήσεις σας μας βοηθούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση των ομάδων και σας ευχαριστούμε!

Κόστος: 60 Ευρώ
Προκαταβολή: 20 Ευρώ
Λογαριασμός: Τράπεζα Πειραιώς. IBAN GR06 0172 1320 0051 3205 2873 047
Δικαιούχος: Άννα Σολωμού

Χώρος Διεξαγωγής:
Σχολή Αυτογνωσίας
Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9
173 42 Άγιος Δημήτριος, Αθήνα

Πληροφορίες:
Σχολή Αυτογνωσίας
211 4094463 |  annasolomou2@yahoo.com