Χρήσιμα

Τούβλα απο μανιτάρια,ρούχα από φύκια,πηγες ενεργειας απο τα κατακάθια του καφέ,βασιλικός με νερό και γίνεται προζύμι! Οι καινοτομίες γεννιούνται από την Φύση !

Rate this post

<!– –>

 • Για πρώτη φορά  έγινε με επιτυχία η Σύνοδος Κορυφής για την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην ΥΓΕΙΑ (W.H.I.S.) στις ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 21- 23 Οκτωβρίου 2016. Η W.H.I.Sείναι μια ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ για όλους να εμπνευστούν, να καινοτομήσουν και να μοιραστούν γνώση μεταξύ τους με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί γιαΥΓΕΙΑ,ΕΥΕΞΙΑ,ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ & παράλληλα να τονώσουν την οικονομική  ανάπτυξη της περιοχής που γίνεται η ΣΥΝΟΔΟΣ. Μοιράστηκε η γνώση από τους 32 ομιλητές μας που μας ήρθαν από 14 χώρεςΔιακεκριμένοι Γιατροί & Επαγγελματίες Υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς Νέοι και Γυναίκες επιχειρηματίες, οι γιατροί του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ της ΑΓΓΛΙΑΣ και της ΣΚΟΤΙΑΣ, ο Κος Gunter Pauli Ιδρυτής της ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, σημαντικοί ακαδημαϊκοί και ερευνητές συμπερασματικά κατέληξαν στο ότι:

  #1. Όλος ο ΟΡΕΙΝΟΣ ΟΓΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ είναι κατάλληλος για τουρισμό που οι επισκέπτες θα έχουν σαν κύριο μέλημα τους την προώθηση της  ΥΓΕΙΑΣ τους

  #2 Η τροφή παίζει εξαιρετικό ρόλο στην ΥΓΕΙΑ και όταν παράγεται από ντόπιους με πείρα χιλιετηρίδων στην παραγωγική εξαιρετικής ποιότητας τροφίμων τότε αυτό θα βοηθήσεις ουσιαστικά την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Οι κάτοικοι του Ορεινού όγκου έχουν την πείρα και την δυνατότητα ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΗΣ ΤΡΟΦΗΣ για να την εξάγουν σε αγορές του ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ με τις κατάλληλες διαδικασίες.

  #3. Το «MERAKIPEOPLE» μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην γεφύρωση του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και στην προώθηση καλών πρακτικών παραγωγής ΤΡΟΦΗΣ

  Δράσεις όπως η «Γιόγκα Γέλιου»,  ο Δασικός ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ με σκοπό την Θεραπευτική Δάσους καθώς και η Βουκολική Χορογραφία του ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ ήταν μέρος της ΣΥΝΟΔΟΥ και προώθησαν την ενεργή συμμετοχή των συμμετεχόντων με βιωματικό τρόπο.

  Σε πρακτικό επίπεδο η Ka Desiree Driesenaar και η Κα Ivanka Milenkovic παρουσίασαν και θα υποστηρίξουν διαδραστικές έμπρακτες ιδέες της ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που θα ενημερώσουν και θα δραστηριοποιήσουν  τους ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ώστε να δημιουργήσουν επιχειρηματικές δράσεις μετά το πέρας της ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ.

  Η συνεργασία με την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  και ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ήταν από τα χειροπιαστά αποτελέσματα της ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

  Χριστιάνα Γαρδικιώτη, επικεφαλής ενός σπουδαίου εγχειρήματος… Της κατασκευής του πρώτου φυσικού εργοστασίου στον πλανήτη! Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, για ορισμένους ακόμη και τρελό, όμως η ίδια έχει τα επιχειρήματα και τα απτά αποτελέσματα άλλων παρόμοιων πρωτοβουλιών του εξωτερικού για να οδηγήσει νοερά το νου μας στο επιθυμητό κι άκρως πρωτότυπο αποτέλεσμα.

  Meraki People

  Η ομάδα του «MERAKI PEOPLE» δημιουργεί ωραία πράγματα με καρδιά και συναίσθημα!

Εύα Ντελιδάκη
Δημοσιογράφος Υγείας