Άρθρα

Η Επικοινωνία που μας ενώνει | Μαρία Τελίδου

Rate this post

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία είναι μια διαδικασία επικοινωνίας για να μπορείτε να ζήσετε αρμονικά με τους άλλους σε όλους τους τομείς της ζωή σας.

Είναι μια τέχνη επικοινωνίας που οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση και στην αποτελεσματική επίλυση των συγκρούσεων σε όλα τα επίπεδα σχέσεων: Προσωπική ζωή, οικογενειακή ζωή,  επαγγελματική ζωή, σχέσεις μεταξύ συνεργατών, σχέσεις με τους συναθρώπους σας, σχέσεις μεταξύ  ομάδων, σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που έχουν διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, συνήθειες και σχέσεις μεταξύ εθνών και τέλος της σχέσης με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Θα μάθετε να επικοινωνείτε με τέσσερα απλά και ουσιαστικά βήματα με τα οποία θα δείτε ένα τέλος στις παρεξηγήσεις, τα μαλώματα, τους διαπληκτισμούς, την αποξένωση και την απομάκρυνση και  στις συγκρούσεις είτε είναι με τους άλλους είτε με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Θα μάθετε να κατανοείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας και ταυτόχρονα τις ανάγκες των αγαπημένων σας προσώπων ή των άλλων !

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε:

– Την ιστορία του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ και πως οδηγήθηκε στην ίδρυση της ΜΒΕ
– Τα 4 βήματα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας
– Πως να οδηγηθείτε στην ειλικρινή έκφραση αυτών που θέλετε να επικοινωνήσετε
– Πως να κατανοήσετε τις πραγματικές ανάγκες των άλλων και τις δικές σας
– Πως να δημιουργείτε θετικό κλίμα μεταξύ εσάς και του ακροατή σας για να έχει τη διάθεση σας ακούσει
– Πως να επικοινωνείτε σε όλα τα είδη σχέσεων: σχέσεις ζευγαριού, σχέσεις γονέων-παιδιών, σχέσεις προϊστάμενων – υφιστάμενων, επαγγελματικές σχέσεις, σχέσεις φίλων, σχέσεις μεταξύ διαφόρων κοινωνικών ομάδων, εθνοτήτων κτλ
– Πως να ακούτε με ενσυναίσθηση και να μεταδίδετε στον ακροατή σας το συναίσθημα της συμπόνοιας και του ενδιαφέροντός σας για τις ανάγκες του.
– Πως να διαχωρίζεται ένα αίτημα από μια απαίτηση
– Πως να διαχωρίζεται όλους τους αφανής τρόπους που ενώ ομιλείτε ακόμα και με ήρεμο τρόπο στη ουσία ο λόγος σας λαμβάνεται ως βία από τον ακροατή σας
– Θα απαλλαγείτε από την κριτική προς τον εαυτό σας ή τους άλλους ή να πέφτετε θύματα κριτικής των άλλων
– Θα κατανοήσετε πως να υπερασπίζεσται τον εαυτό σας χωρίς να χρειάζεται να μάχεστε για αυτό
– Πως να ζητάτε αυτό που θα εμπλουτίσει την ζωή σας χωρίς να γίνεστε πιεστικοί
– Θα εξασκηθείτε στο πως να μην πέφτετε στην παγίδα του “ποιος έχει δίκιο – ποιος έχει άδικο” αλλά να βρίσκετε με τον συνομιλητή σας έναν κοινό τόπο αγάπης όπου και οι δύο έχουν εισακουστεί και αληθινά έχουν επι – κοινωνήσει δηλαδή έχουν φτιάξει μια κοινωνία, κοινωνούν με τον αληθινό εαυτό τους και τον αληθινό εαυτό του άλλου
– Θα κατανοήσετε ότι η συμπόνοια είναι η φυσική κατάσταση των ανθρώπων και ότι όταν καλλιεργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο μέσα από τις τεχνικές της ΜΒΕ οι ουσιαστικές ανάγκες όλων μπορούν να καλυφθούν κι ο διάλογος μέσα από την καρδιά θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Θα μάθετε να ομιλείτε με τρόπο που δεν θα προκαλεί την αντίδραση ή την άμυνα του άλλου αλλά την διάθεση του να επικοινωνήσει μαζί σας από καρδιάς. Θα μάθετε πώς να οδηγείτε τον άλλον  να εκφράζεται με τον ίδιον τρόπο προς εσάς. Θα μπορείτε να εντοπίζετε και να διαγράφετε όλους τους υποσυνείδητους τρόπους με τους οποίους γίνεται βίαιος ο λόγος μας παρότι δεν έχουμε την πρόθεση να πληγώσουμε τον άλλον. Τα εργαλεία που θα αποκομίσετε από αυτά τα μαθήματα κυριολεκτικά θα αλλάξουν τις σχέσεις σας για πάντα.  Η Μη Βίαιη Επικοινωνία αναπτύσσει μια γλώσσα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εκφράσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, τις ανάγκες μας και τα συναισθήματα μας. Αυτό με τη σειρά του μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εσωτερικό κόσμο, τα συναισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Όλα αυτά τα στοιχεία θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την από καρδιάς σύνδεση με τους άλλους και τον εαυτό σας, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις.

Προϋποθέσεις: Καμία

Διάρκεια: 2 ημέρες

Θα λάβετε: α) Σημειώσεις, κάρτες, εκπαιδευτικό υλικό
β) Αναμνηστικό Δίπλωμα Παρακολούθησης.

mariatelidouΕισηγήτρια: Μαρία Τελίδου

Η Μαρία από το 2011 εκπαιδεύεται στην ΜΒΕ και από το 2016 ξεκίνησε την τρίχρονη διαδικασία της επίσημης πιστοποίησης από το THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC, του Marshall Rozenberg για να γίνει εκπαιδεύτρια. Τα σεμινάρια που προσφέρει τώρα είναι μέρος της επίσημης διαδικασίας εκπαίδευσης μέχρι την πιστοποίηση. Βασίζονται στην προσωπική εμπειρία της Μαρίας με την ΜΒΕ, δεν εκπροσωπούν επίσημα τη ΜΒΕ, όμως βασίζονται στην διδασκαλία και τις οδηγίες από το THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC, του Marshall Rozenberg.

Για το βιογραφικό της κάντε κλικ εδώ.


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, 10.00 – 18.00

Κόστος συμμετοχής: 130 ευρώ και για τις δύο ημέρες.
Προκαταβολή: 50 ευρώ
Έκπτωση έγκαιρης εγγραφής: 20 ευρώ
Επανάληψη σεμιναρίου: 50 ευρώ
Σημειώστε: Θα δουλέψουμε αρκετά μέσα από την ύλη του βιβλίου “Μη Βίαιη Επικοινωνία – η γλώσσα της καρδιάς” του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ, Ελληνική εκδοση, εκδόσεις Κοντύλι. Επειδή αυτό το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι για την εκμάθηση της μεθόδου σε βασικό επίπεδο καλείστε να έχετε το βιβλίο μαζί σας ήδη ή να το προμηθευτείτε από εμάς (20 ευρώ) την ημέρα του σεμιναρίου.

Τόπος Διεξαγωγής:

Θήτα Χώορς

“ΘΗΤΑ ΧΩΡΟΣ”
Ο Χώρος των σεμιναρίων της
Μεθόδου Θήτα – ThetaHealing®
και της Μη Βίαιης Επικοινωνίας
Αριστείδου 27, Γλυφάδα, 16674
1ος όροφος

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Κινητό: 694-9762983, 10.30 -14.00 καθημερινές
Email: communicationthatunites@yahoo.com
www.communicationthatunites.com
Facebook: Non violent communication – Life


Μarshall Rosenberg Η Μη Βίαιη Επικοινωνία, μετάφραση από το πρωτότυπο NONVIOLENT COMMUNICATION, NVC, ή γνωστή επίσης ως  “η Γλώσσα της Καρδιάς ” ή  “Συμπονετική Επικοινωνία” αναπτύχθηκε από τον Μarshall Rosenberg (1934 -2015) , ψυχολόγο και PhD και άλλους πολλούς εκπαιδευτές και συμβούλους που αφιερώθηκαν σε αυτήν.

Ο επίσημος οργανισμός που ίδρυσε ο Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ ονομάζεται: “Το Κέντρο για την Μη Βίαιη Επικοινωνία”, THE CENTER FOR NONVIOLENT COMMUNICATION, CNVC